• гр. Бургас

  • ул."Транспортна" 6

Красота, вдъхновение, очарование и невероятна атмосфера. Най-големият град в Югоизточна България винаги е бил и ще бъде един от най-обичаните в България. Интересните и любопитни факти за Бургас са изключително много. Въпреки че е създаден през 18-ти век, той притежава доста по-древна история. Това, което ще прочетете, ще ви убеди, че посещението ви в Бургас е задължително. Посещение, което ще се превърне в незабравимо, неповторимо и емоционално преживяване.
Грабвайте лист и химикалка и започвайте да си записвате следните дестинации на територията на града.

 


Морската градина
Едно от най-забележителните и романтични места в Бургас. В Морската градина е побран цял един свят – далеч от шума и напрегнатата градска забързаност. Тук всеки намира по нещо за себе си – пейки, китни беседки с докосваща душата гледка към Черно море, пеещи фонтани, ресторанти, ненадминато вкусна и прясно приготвена морска храна и музика. Да, Морската градина е вълшебна.


Мостът
Превръщайки се в любимото място за разходка на бургазлии, Мостът е една от най-големите туристически атракции в града. Той навлиза около 300 метра навътре в Черно море и открива пред погледа ви невероятна и красива гледка. 

 

Остров Света Анастасия
Остров Света Анастасия е поредната задължителна дестинация, която трябва да включите в списъка си. Той е най-тайнственото кътче в страната и от хилядолетия е забулено в мистерии. Съществуват редица митове и легенди за Света Анастасия – легенда за заровено съкровище, вкаменен разбойнически кораб и др. 


Фестивалите
Небезизвестен факт е, че наричат Бургас „Фестивалният град на България“. Това не е случайно. В градът се провеждат редица фестивали, които нямат аналог. Те събират публика и изпълнители от цял свят. Най-мащабното музикално събитие в България е Spirit of Burgas. Фестивалният град е горд домакин и на едиствения по рода си Пясъчен фестивал. Всяка година ентусиасти в непосредствена близост до морския бряг създават пясъчни скулптури и уникални фигури. 

 


Не на последно място е приятното и топло посрещане и отношение към всеки гост на града от страна на неговите жители. Бургазлии са известни със своята гостоприемност и добро отношение. Също така голяма част от тях са специалисти по приготвянето на ястия от риба и рибни продукти. 

 


Исторически забележителности и паметници на културата
Историческите забележителности и паметниците на културата също не са за пренебрегване. Сред най-известните са:

  • Регионален исторически музей – най-големият музей в Югоизточна България, създаден през 1912г. Състои се от четири основни музейни експозиции, които са разположени в красиви сгради и културни паметници.
  • Художествена галерия „Петко Задгорски“ – една от най-старите в България, построена в периода 1905 – 1910г. Тя съхранява над 2 000 творби – скулптури, живопис и графики.
  • Къща-музей "Петя Дубарова" – отваря врати за посещения на 7 август 1995г. В нея е живяла българската поетеса Петя Дубарова. Музеят е научен и културно-просветен институт, свързан с литературното наследство и творческата личност на поетесата.
  • Археологически музей – помещава се в сградата на първото класно училище и предоставя на своите посетители най-голямата колекция на Балканите на котви и щокове, използвани в корабоплаването.
  • Етнографски музей – съхранява огромна колекция от костюми, кукерски маски и накити от Странджанско, както и др. предмети.
  • Природонаучния музей – горд собственик на над 1 200 експоната, от които над 140 вида редки и защитени растения.

Убедени сме, че сме ви заинтригували. Е, какво чакате? Списъкът ви е готов. Остава само да организирате своята почивка в града и да направите резервация в хотел Авеню от тук.

Гарантираме ви, че градът ще стане задължителна част от вашата почивка, както и че, ще останете приятно изненадани.

Вие ще се влюбите в магията наречена Бургас. 

Бургас, ул. Транспортна 4